nl / de / be
  • Omgeving
    Omgeving
    Omgeving

    Zeeland is er voor iedereen

De kracht van Zeeland? Het zit ‘m in de naam: Zee + Land

Enerzijds het stoere en ruige van het water in combinatie met de schoonste stranden van Nederland, anderzijds het liefelijke van de eindeloos groene polders, historische steden, romantische doorkijkjes en pittoreske vergezichten. Geen enkele provincie in Nederland kent die twee uitersten binnen haar grenzen. Zeeland is daar uniek in. Een combinatie van tegenpolen die als een magneet werkt op mensen die daar een gevoel bij hebben.

Colijnsplaat ligt aan de voet van de Zeelandbrug op de eiland Noord Beveland, het op een na kleinste eiland van Zeeland èn het epicentrum van de provincie met de meeste zonuren van Nederland.Typerend zijn de dijken met hoge bomen, oude polders, prachtige kreken, oneindige landweggetjes met knotwilgen, graslanden, duinen, zand- en kleigronden en prachtige natuurgebieden. Het eindeloos eiland leent zich uitstekend voor een lange wandeltocht of een ontspannende fietstocht.
 

Voorstraat

Op loopafstand van Parc Ganuenta biedt het vissersdorp Colijnsplaat met zijn unieke Voorstaat diverse gezellige restaurants en winkeltjes een sfeer uit vervlogen tijden. De naastgelegen jachthaven is het hele jaar door geopend en biedt voor zowel de actieve als passieve zeiler meer dan genoeg mogelijkheden.

Verse vis

Vanuit Colijnsplaat ben je in alle windrichtingen heel snel bij bezienswaardigheden. Van Zierikzee tot Middelburg en andere monumentale steden in de directe omgeving waar terrasjes, leuke winkeltjes en culturele verrassingen wachten. Wist u trouwens dat u vanaf Colijnsplaat in slechts 45 minuten rijden in het hartje van Antwerpen bent?

Last but not least:  ‘zon-zee-strand’ of u nu op het naastgelegen strandje met het unieke natuurbad vertoeft of aan het nabijgelegen Noordzeestrand: Het strand van uw keuze ligt nabij!

Golfen
Goese Golf

Golfen tijdens uw vakantie? Tijd om te genieten van onze prachtige baan met uitzicht over de Zeeuwse polders. Geen golfervaring? Geen probleem, wij bieden golfclinics aan onder begeleiding van onze golfprofessional.

Meer informatie
Ontspannen
De kracht van Zeeland

Zeeland heeft de mooiste stranden van ons land; daar is iedere natuurliefhebber het over eens.

Meer weten
Actief op het water of land
Geen provincie zo rijk aan watersport mogelijkheden.

Stoer zeewater of rustig binnenwater; iedere watersporter komt hier aan zijn trekken! Colijnsplaat zelf heeft een levendige jachthaven waar ook passanten welkom zijn.

Meer weten
Proef Zeeland

Parc Ganuenta ligt op 300 meter van het gezellige vissersdorpje Colijnsplaat. Hier vindt u restaurants en cafés, geschikt voor elk budget en elke smaak.

Meer weten
Kids Paradise

Kinderen houden van Zeeland. Eindeloos pootje baden in de branding, zandkastelen bouwen of vliegeren tot de zon zacht ondergaat.

Meer weten
Cultuur & Musea
Zeeland is voor iedereen!

Colijnsplaat ligt op het eiland Noord-Beveland. Het vissersdorpje is vanwege de centrale ligging en goede bereikbaarheid hét ideale startpunt om Zeeland te ontdekken.

Meer weten
221